Standard.al

Boçi: Rama ka Ballën me plagjiaturë, si mund të jetë kalorës kundër fenomenit…

0

Deputeti i Partisë Demokratike, Luçiano Boçi i ftuar në studion e lajmeve të Ora News, tha se qeveria nuk mund të bëjë procesin e verifikimit të plagjiaturave për doktoraturat. Këshilltar i kryeministrit për arsimin, Albert Nikolla e hodhi poshtë këtë pretendim, por deputeti demokrat tha me ironi se kryeministri ka kryetarin e grupit parlamentar me plagjiaturë.

Pjesë nga biseda: 

NikolliDo të ngrihet një komision. Nuk do të bëjmë revolicion kinez. Do të jetë një komision i përgatitur mirië. Shikon titujt akademik, jo vetëm doktoraturën por edhe titullin profesor. Do të shikojë edhe librat.

BoçiEkziston si problem plagjiatura. Nuk mund të ketë një trupë politike që rregullon çështjen e vlerës së titujve dhe doktoraturave. Janë trupat akademike dhe vetë universitetet. Është një kulturë që tek ne nuk ka ekzistuar.

Një universitet që ka pedagogë me plagjiaturë nuk ka emrin e mirë. Disa VKM janë thjesht grumbullime të kodeve të vetë universiteteve. Kryeministri që ka kryetarin e grupit parlamentar të akuzuar për plagjiaturë, që ka ministra të akuzuar për plagjiaturë, do të dalë ky kalorësi që do t’i bjerë plagjiaturës.

NikolliKryeministri është ai që menaxhon gjithë strukturat. Si nuk ka kryeministri të drejtë të ngrejë një komision.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.