Standard.al

Lajme të këqija nga kursi i  këmbimit valutor. Euro dhe Dollarin vetëm rënie…

0

Lajme të këqija nga kursi i  këmbimit valutor.

Euro dhe Dollarin kanë njohur vetëm rënie.

Banka e Shqipërisë zbaton një regjim të lirë të kursit të këmbimit.

Image

Vlera e lekut kundrejt valutave të huaja përcaktohet lirisht në tregun e këmbimit valutor. Luhatjet e kursit të këmbimit reflektojnë lëvizjen e lirë të mallrave e të kapitalit në shkëmbimet tregtare dhe financiare të Shqipërisë me partnerët e saj tregtarë.

Pa cenuar regjimin e një kursi të këmbimit të lirë, Banka e Shqipërisë mund të kryejë veprime në tregun valutor me objektiv përshtatjen e kursit të këmbimit me nivelin e përcaktuar nga faktorët bazë makroekonomike, shmangien e çrregullimeve dhe rritjen ose uljen e rezervës valutore.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.