Standard.al

Zbardhet neni në Kushtetutë që i ndalon Ramës të bëhet ministër i jashtëm

0

Kushtetuta duket se e ndalon kryeministrin Rama të marrë detyrën e ministrit të Jashtëm. Neni 103 i Kushtetutës e ndalon specifikisht ministrin të kryejë funskione të tjera. Të dy këto funksione veprojnë në përbërje të Këshillit të Ministrave dhe njëkohësisht si titullarë të institucioneve. Pra vërtetë Kryeministri nuk ndalohet të jetë ministër, por ministri nuk mund të jetë njëkohësisht edhe Kryeministër.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.