Standard.al

Batoni duhet te izolohet

0

Nga Ylli Dylgjeri

Batoni duhet te izolohet

Per arsye te rutines legjislative deri ne ditet tona ne SHBA kane mbetur ende ligje te pa abroguara per arsye te rutines legjislative.
Nje ligj i tille eshte edhe Ai i internim debimeve te shtetin e Arkansasit. Ligji thote: Kush shgarravit mbi Ura internohet ne Zelanden e Re. Duke ruajtur keshtu edhe me ligj vlerat kulturore, monumentale e ndertimore te ketyre veprave qe lidhnin njerzit andej ketej.
Ishin problematikat kohes ato qe iu imponuan ligjvenesve amerikane per te nxjerre akte te tilla represive ne permbajtje. Mu kujtua ky ligj kur degjova dhe me pas lexova, letren e gazetarit rural Baton Haxhiu drejtuar Presidentit te Shqiperise. Vini re: Presidentit te Republikes! Letra per mua duhet konsiderohet si nje shgarravine. Do thoni po Presidenti nuk eshte Ure? Presidenti i Shqiperise mendoj se eshte edhe Ai nje Ure. Nje Ure e rendesishme per vazhdimesine dhe lidhjen e kombit andej ketej kufirit. Pra a nuk e meriton dhe ky shkarravites nje internim… ne mos nje rikthim ne fshatin ku ka lere?
Une e votoj.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.