Standard.al

“Sida nuk mund të merrej nga puthja”. Pionieri i luftës kundër sëmundjes ka ndërruar jetë…

0

Vdes imunologu Fernando Aiuti, pionier i kërkimit dhe luftës kundër Sidës. Ai ishte shtruar në spitalin Agostiono Gemelli në Romë.

Prokuroria e Romës ka hapur një hetim për vdekjen e imunologut, për të cilin nuk përjashtohet vetëvrasja. Ai ra nga një lartësi më shumë se dhjetë metra, nga shkallët e repartit të përgjithshëm të Poliklinikës Gemelli.

Trupi i profesorit Fernando Aiuti është gjetur rreth orës 11 në dysheme, pas një rënie nga shkallët e katit të katërt të repartit ku ishte shtruar.

Sipas një deklarate të bërë nga Spitali, Profesori ishte shtruar në repartin e Mjekësisë së Përgjithshme të Fondacionit Poliklinik Universitar Agostiono Gemelli IRCC për tu trajtuar për një problem të rëndë ishemije prej së cilës vuante prej disa kohësh dhe që e kishin detyruar edhe herë të tjera të shtrohej në spital edhe me trajtime invazive.

Vdekja e tij është shkaktuar nga një traumë e marrë pas rënies nga shkallët.

Ai bëri bujë në lajmet e kronikës në 1991 kur puthi në buzë Rosaria Lardino, seropozitive prej 8 vitesh, për të treguar që Sida nuk mund të merrej nga puthja.

(da.xha/BalkanWeb)

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.