Standard.al

Presidenti Meta vendos të mos dekretojë largimin nga detyra të Bujar Leskaj…

0

Presidenti i Republikës, Ilir Meta, ka vendosur të mos dekretojë largimin nga detyra si kryetar i KLSH të Bujar Leskaj.

Ai ka kërkuar nëpërmjet një letre që Leskaj të qëndrojë në krye të KLSH-së deri sa të zgjidhet kryetari i ri.

 “Përsa i takon ushtrimit të mandatit si kryetar i Kontrollit të Lartë të Shtetit, pas përfundimit të afatit të tij 7-vjeçar, kjo cështje është e zgjidhur nga vet ligji nr.154/2014 “Për organizimin dhe funksionimin e Kontrollit të Lartë të Shtetit”, ku në nenin 24 parashikohet shprehimisht se: “Pas përfundimit të mandatit të Kryetarit të KLSH, ky i fundit qëndron në detyrë deri në zgjdhjen e kryetarit të ri,” shkruhet në letrën e Metës.

1

Met

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.