Standard.al

“Shpërthen” Vasili: Skandal!! KLP shkel haptas ligjin që në hapin e parë…

0

Për kreun e grupit të LSI-së, Petrit Vasili, Këshilli i Lartë i Prokurorisë shkel ligjin që në hapat e parë të krijimit si institucion.

Reagimi:

Skandal!! KLP shkel haptas ligjin qe ne hapin e pare.

KLP ne menyre skandaloze shkel ligjin e funksionimit te vet.

S’ka mundesi qe askush te pranoje e te legjitimoje kete veprimtari aventureske te KLP, kur dispozitat ligjore nuk ekzistojne pasi:

Edhe nëse janë zgjedhur anëtarët e Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Këshillit të Lartë të Prokurorisë, dispozita që rregullon mënyrën e thirrjes dhe mbledhjes së këtyre organeve kolegjiale nuk ekziston, pasi ato rezultojnë të shfuqizuar nga Gjykata Kushtetuese (neni 61, dhe neni 159 i ligjit nr.115/2016 “Për organet qeverisësë në sistemin e drejtësisë”, janë shfuqizuar tërësisht).

KLP te ndalet dhe te mos thellohet ne paligjshmëri,sepse kesisoj po ndihmon kaosin,paligjshmërinë dhe ilegjitimitetin e institucioneve te reja.

Çdo gje e lindur mbi antiligjshmerine është antireforme dhe atentat ndaj shtetit ligjor.

KLP ndalu dhe respekto ligjin !!!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.