Standard.al

Mrekullia e shkencëtarëve, risjellin…

0

Shkenca ka arritur deri aty sa mund të themi ‘me plot gojën’ ringjall të vdekurin. Më poshtë do të shihni se si shkencëtarët japonezë arrijnë të shkrijnë peshkun e ngrirë për vdekje e ta kthejnë atë në jetë.

Peshku është i ngrirë deri në “qelizën” e fundit dhe duket si i ngordhur, personat në video arrijnë ta risjellin në jetë pas shkrirjes me ujë të ngrohtë.

Në momentin që fillon të shkrijë, peshku mund të shihet duke përplasur bishtin në enën me ujë ku ndodhej.

Gjithsesi, peshku në video nuk ka gjasa të ketë qenë plotësisht i ngrirë, por thjesht është lënë në akull të grimcuar në një temperatura të ulëta për një periudhë të shkurtër kohore.

Peshqit mund të mbijetojnë në këtë lloj të ftohti pasi ata përmbajnë proteina “antifreeze” në gjak.

Videoja u ngarkua në faqen e Facebook-ut të Pro Fishing Video të mërkurën dhe ka mbledhur më shumë se 50,000 shikime që nga ajo kohë.

Peshqit e ujërave të ftohta, që jetojnë në zona që ngrijnë, janë në gjendje të prodhojnë agjentë “antingrirje” në gjakun e tyre për t’i ndihmuar që të përballojnë temperaturat e ngrirjes, një tipar i përhershëm ky i peshqve në Antarktidë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.