Standard.al

I pyetur nga Fevziu, nëse dashuria për malin është një dashuri e re. Ja si përgjigjet Meta…

0

Presidenti i Republikës, Ilir Meta i ftuar sot në emision ‘Opinion’ të gazetarit, Blendi Fevziu ka rrëfyer arsyen pse është i dashuruar me ngjitjen në male.

I pyetur nga Fevziu, nëse dashuria për malin është një dashuri e re, Meta është përgjigjur se: ‘është një dashuri e lindur, sepse unë kam lindur në mal’.

Blendi Fevziu: Dashuria për malin është një dashuri e re, e këtyre kohëve të fundit?

Ilir Meta: Jo, dashuria për malet është një dashuri e lindur, sepse unë kam lindur në male, por përpjekja për të promovuar bukuritë tona të maleve, të alpeve është një përpjekje e mirëmenduar. Deri tani, ne këtë punë na i kanë bërë çekët, polakët dhe austriakët, tani mendoj që duhet ta bëjmë më shumë vetë, pasi disa nga pjesët më të bukura të Shqipërisë ndodhen atje, për fat të keq janë braktisur. Disa prej tyre janë gjallëruar, por njëkohësisht, nuk i kanë shpëtuar kësaj mungesës së përgjegjësisë dhe vizionit për të ruajtur natyrën dhe peisazhin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.