Standard.al

Policia Rrugore paralajmërim të rëndësishëm për shoferët…

0

Përfshirja e vendit nga reshje intensive bore dhe shiu, ka shkaktuar një sërë problemesh në qarkullimin rrugor.

Nisur nga kjo situatë e krijuar, Policia Rrugore, ka marrë një sërë masash për lehtësimin e këtyre vështirësive. Ajo ka paralajmëruar se nuk do të lejojë qarkullimin e mjeteve që nuk plotësojnë kushtet teknike për qarkullim si dhe atyre që paraqesin rrezikshmëri, duke pasur parasysh edhe kushtet atmosferike, ose kushtet e rrugës

Policia ka këshilluar qytetarët që për çdo problem të kontaktojë në numrin e Emergjencave Civile 112.

Njoftimi i Policisë Rrugore

Policia Rrugore, masa për shkak të vështirësive të motit

Nisur nga shtimi i reshjeve të shiut dhe rënies së dëborës, si edhe situata metereologjike e pritshme në vijim në të gjithë vendin, me qëllim marrjen e masave dhe përmirësimin e problematikave të konstatuara gjatë menaxhimit të kësaj situate vitin e kaluar, Drejtoria e Policisë Rrugore tërheq vëmendjen dhe këshillon:

– shërbimet e Policisë Rrugore, në bashkëpunim me shërbimet e Emergjencave Civile, Entin Pronar të rrugës, subjektet kontraktuese të mirëmbajtjes së rrugëve, të marrin masa të menjëhershme në zbatim të legjislacionit rrugor, duke mos lejuar qarkullimin e mjeteve që nuk plotësojnë kushtet teknike për qarkullim si dhe atyre që paraqesin rrezikshmëri, duke pasur parasysh edhe kushtet atmosferike, ose kushtet e rrugës;

– të monitorohet trafiku i mjeteve dhe në çdo rast të vrojtohet e të ofrohet ndihma e nevojshme per mjetet në rrezik në akset rrugore, për të evituar çdo rrezik për njerëzit, përdoruesit e rrugës dhe banorët në afërsi të rrugës;

Për çdo problem apo emergjencë të komunikohet me Drejtorinë e Policisë Rrugore, me Sallat Operative pranë Drejtorive Vendore të Policisë në numrin falas 112!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.