Standard.al

Tabaku: Reforma territoriale ka dështuar, ligje të shkruara keq dhe pa vizion

0

 

Deputetja e Partisë Demokratike Jorida Tabaku deklaroi se reforma territoriale ka dështuar. E pranishme në konferencën e rajoneve Shqipëri-BE, Tabaku tha se për Territorialen nuk u dëgjua opozita.

Po ashtu ajo theksoi se ligjet për ketë reformë janë të shkruara keq dhe se ka mungesë vizioni.

“Reforma territoriale ka dështuar. Me rendësi është që qytetari të jetë ne krye të shërbimeve. Për reformën territoriale opozita nuk u dëgjua. Ligjet për Territorialen janë të shkruara keq, pasi ka mungese vizioni. Bashkitë çojnë 116 milionë euro vetëm për pagat dhe nuk mund të bëjnë investime, por po detyrohen te rrisin taksat. Pagat e arsimit janë transferuar për bashkitë. Investimet në arsim iu shkon pushtetit vendor. Qarqet janë zhveshur nga kompetencat. Teatri Kombëtar është kthyer në një çështje të rëndësishme. Miqtë e mi europian e dinë se kush është kontraktori. Çështja e Teatrit është shembulli më i mirë se si qeveria shkel me të dyja këmbët ligjin dhe këshilli bashkiak është zhveshur nga përgjegjësitë”, tha Tabaku.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.