Standard.al

“Baronët e drogës në Shqipëri konsiderohen të paprekshëm, aksionet e fundit prej zyrtarit gjerman”

0

Deutsche Welle raportoi për valën e arrestimeve në Shqipëri në kuadër të mega-operacionit ‘Vol-Vo 4’. Sipas televizionit, në operacion kanë marrë pjesë mbi 1500 policë.

“Për shumë vite me radhë, baronët e drogës në Shqipëri konsideroheshin të paprekshëm. Lidhja e tyre me politikën ishte e ngushtë, ishte e rrezikshme që t’i hetoje ata”, thuhet në artikull.

“Deri më tani politikanët apo zyrtarët shtetërore, të cilët thuhej se ishin të përfshirë në çështjet e korrupsionit dhe trafikun e drogës, konsideroheshin të paprekshëm në Shqipëri. Sipas raportit vjetor të Agjencisë së Kombeve të Bashkuara për Drogën dhe Krimin (UNODC) në vitin 2017, bandat shqiptare ishin numri një për trafikun e heroinës dhe kanabisit dhe numri 3 për trafikun e kanabisit. Megjithatë, suksesi i operacioneve policore të kësaj jave ka rritur shpresat se kjo mund të ndryshojë së shpejti dhe se politikanët e nivelit të lartë do të përgjigjen para drejtësisë, nëse janë të përfshirë në trafikun e drogës”.

Më tej theksohe se: “Ndoshta nuk është rastësi që ky operacion në shkallë të gjerë ndodhi menjëherë pas vizitës së presidentit të shtabit të policisë federale gjermane, Dieter Roman në Tiranë”.

“Roman u ka premtuar autoriteteve shqiptare më shumë ndihmë dhe shkëmbim informacioni ndërmjet autoriteteve policore të të dy vendeve, në mënyrë që të luftohet më mirë krimi i organizuar”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.