Standard.al

“534 drejtues të lartë të policisë, pjesë e ish- Sigurimit, PD kërkon publikimin e emrave…”

0

534 drejtues të lartë të Policisë së Shtetit kanë qënë drejtues dhe bashkëpunërorë të Sigurimit të Shtetit.

Deklarata e fortë është bërë nga deputeti demokrat Gent Strazimiri, i cili i bëri thirrje drejtueses së autoritetit të dosjeve Gentiana Sula që pa vonesë të bëjë publike listën e këtyre personave.

Verifikimi i dosjeve është ndërprerë pas një takimi të znj. Sula me Drejtorin e Policisë së Shtetit Ardi Veliu, duke bërë që ky rast të marrë përmasa e një skandali të vërtetë.

Strazimiri tha se ky skandal po mbahet i fshehur nga vetë ministri Xhafaj, një ish-hetues i rregjimit diktatorial.

Ja deklarata e plotë e Strazimirit  

Veting në polici nuk ka pasi është verifikuar se 534 oficerë kanë shërbyer në strukturat e Sigurimit të Shtetit si drejtues apo spiunë.

Është verifikuar gjithashtu se kupola e lartë e policisë së shtetit rezulton të jetë e lidhur kryekëput më organizatën më gjakatare të ish-vendeve komuniste, Sigurimin e Shtetit.

Skandali po mbahet i fshehtë nga ministri Fatmir Xhafaj, një ish-hetues i rregjimit të diktaturës, por gjurmët e këtij skandali janë lënë në zyrat e autoriteit të dosjeve.

PD është vënë në dijeni se verifikimi është ndërprerë pas një takimit të autoritetit të dosjeve Gentiana Sula me dhe drejtorit të përgjithshëm të Policisë së Shtetit Ardi Veliu.

Ky i fundit është informuar zyrtarisht për 534 drejtues të rangut të lartë të policisë së shtetit si pjesë e sigurimit të shtetit.

Situata alarmante e rikthimit të sigurimit në drejtim të policisë është bërë alarmante nga PD që në vitin 2014.

Komisioni hetimor provoi zyrtarisht se qindra sigurimsa ishin rikthyer në punë në mënyrë të paligjshme, me vendim politik pas kontributit të dhënë për partinë e Enver Hoxhës që sot drejtohet nga Edi Rama.

Komisioni provoi se këta persona ishin përfshirë në zgjedhjet e vitit 2013, si komisionerë apo vëzhgues apo dhe financues të PS.

Falë këtyre sigurimsave vetingu në polici është bllokuar, vendi u kanabizua dhe u bë miqësor me organizatat kriminale.

Pavarësisht se i krijuar nga partia e sigurimit të shtetit, autoriteti për informimin e dokumentave të sugurimit ka detyrim ligjor të publikojë informacione mbi praktikën në fjalë dhe jo ta fshehë atë.

PD i kërkon Gentiana Sulës të mos bëhet vegël e sigurimit të shtetit por të bëjë publike pa vonesë listën e 534 drejtuesve të lartë të shtetit të lidhur me sigurimin.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.