Standard.al

Ambasadori i SHBA në Serbi: Kosova, shtet i pavarur dhe demokratik

0

Ambasadori i SHBA-ve , në Serbi Kyle Scott ka deklaruar këtë të martë se Qeveria e Kosovës nuk është e ashtuquajtur qeveri , por qeveri e pavarur me një shtet të pavarur dhe demokratik .

Diplomati amerikan Scot, i ka quajtur të gabuara cilësimet e zytarëve të Beogradit, duke thënë se qeveria e Kosovës është e zgjedhur nga populli dhe nuk mund t’i referohemi me e “ashtuquajtur Qeveria e Kosovës

“Nuk është e ashtuquajtura Qeveri e Kosovës, por Qeveri e Kosovës, ne e konsiderojmë Kosovën shtet të pavarur dhe sovran. Ata janë përfaqësuesit e zgjedhur të Kosovës dhe me ta ne kemi kontakte si me çdo përfaqësues të disa vendeve të rajonit,”- tha diplomati amerikan.

Diplomati Scott ka thënë se stabiliteti në rajon mund arrihet , nëse ka përparim dhe se njëri nga faktorët kryesor kushtetues është pikërisht zhvillimi ekonomik.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.