Standard.al

Ja si ta ndalini gripin ende pa u zënë

0

Më poshtë keni këshilla me vlerë se si ta parandaloni gripin dhe të ftohtin pa ardhur akoma.

Merrni mjaftueshëm vitamin D

Studimet tregojnë se vitamina D aktivizon mbrojtjen e trupit ndaj infeksione. Për ta marrë nga ushqimet është pak e vështirë, por mund të merrni suplemente me recetën e mjekut.

Mbajini duart të pastra dhe larg fytyrës

Edhe pse nuk e vini re, ju e prekni shumë fytyrën. Një studim i vitit 2016 ka zbuluar se një person e prek fytyrën 16 herë gjatë një ore, shkruan revista Ëho. Virusi merret lehtësisht nga duart, prandaj më e mira do të ishte të shmangni edhe takimin e duarve me të tjerët. Përdorni sapun për t’i larë për 20 sekonda ose mbani dizifektues me vete kur nuk mundeni t’i lani.

Dizinfekto telefonin

Të gjithë e dini që telefoni është burim infeksioni dhe papastërtish, por ka mënyra për ta dizifektuar.

Merrni mjaftueshëm zink

Nëse përdorni tableta që përmbushin nevojat e trupit për zink do të ndaloni prekjen nga viruset ose do të ndaloni përhapjen dhe kohëzgjatjen e tij.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.