Standard.al

Ja momenti kur Xhevahir Spahiu mëson vdekjen e mikut të tij…

0

Fotografia e mësipërme flet vetë për gjithçka: Ky është momenti kur poeti Xhevahir Spahiu ka mësuar vdekjen e mikut të tij, poetit Fatos Arapi. Fotoja është publikuar nga gazetari Zyltarf Hoxha.

Poeti, prozatori dhe eseisti Fatos Arapi u nda nga jeta sot në moshën 89 vjeçare. Ai është një prej zërave më të rëndësishëm të letërsisë shqipe në gjysmën e dytë të shek. XX, përfaqësues parësor i Brezit të viteve 1960, që modernizoi vjershërimin dhe mjetet e shprehjes letrare në përgjithësi.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.