Standard.al

Shpërthen Boçi: Ministria që luan me celular, demagogjia me arsimin nuk paska të mbaruar

1

Deputeti i PD Luçiano Boçi permes nje postimi ne facebook ka reaguar ashper ndaj ministrise se arsimit. Boci shkruan se fillimviti nuk shenjon asgjë për mësuesit e nxënësit, përjashto ato të klasave I-IV që marrin libra në përdorim, në vend të atyre falas.

Postimi i plotë:

MINISTRIA QË LUAN ME CELULAR

Demagogjia me arsimin nuk paska të mbaruar.
Ky fillimviti nuk shenjon asgjë për mësuesit e nxënësit, përjashto ato të klasave I-IV që marrin libra në përdorim, në vend të atyre falas.
Mësuesi vazhdon të përcmohet, të denigrohet e keqpërdoret.
As rritje page, as lekë transporti, ndonjëherë as sigurime shëndetësore.
Nxënësit vuajnë çmimet e kripura të librave e mjeteve mësimore, shkollat e degraduara e të papajisura me elementet e një mësimnxënie normale, orarin katrahurë, shto kalvarin e mbylljes së shkollave.
Ndërsa Ministria e Arsimit ka tash tre muaj që merret vetëm me celularin.
A thua na ishte zbulim!?
Madje në mënyrë groteske bërtet pa vend e kuptim “Je suis Macron”, duke ngatërruar kështu kontekstin francez të gjërave, për shkak të paaftësisë e injorancës.
Sigurisht çdo vendim që merret në mbarëvajtje të procesit mësimor vlen.
Edhe ky i celularëve duket se shërben.
Por vendimi aty ka qenë dhe më parë!
I shkruar në Kodin e etikës dhe rregullat e procesit mësimor.
Po nuk është zbatuar!!!
Nuk është zbatuar se Ministria jonë e arsimit “vdes”për celularin.
Madje me celuar nxorrën tezën e maturës.
Me celular vendosën nota për miqtë e partisë.
Me celular kërcënonin e kërcënojnë për vota mësuesit.
Me celular çfarë nuk kanë bërë e bëjnë.
Tani me celuar do t’i thonë mësuesve mos përdorin celularin!?
Dhe nr. e celularëve të mësuesve i kanë marrë me justifikimin për të komunikuar për procesin mësimor!!!???
Tani i bie që ministria pas orës 16.00 ti fusë një chat me mësuesit për…politikë.
Detyruan dhe mësuesit t’ia merrnin prindërve, po gjoja me justifikimin për të ndarë opinione për mësimin!!!
Por i duan vetëm për fushatën e afërt.
Prandaj e gjithë kjo zhurmë është thjesht një “fortunë në celular”.
Sa për të kapërcyer pragun e fillimit të vitit të rraskapitur shkollor dhe për t’i marrë mendjen miletit me celular.

1 Comment
  1. Ali babushi says

    Po kjo llapQenia Nikola ,our do largohet ne drejtim te paditur ??????????

Reply To Ali babushi
Cancel Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.