Standard.al

Dalin rezultatet zgjedhore në Suedi, asnjë parti s’ka siguruar qeverisjen

0

Mbi 99% të votave janë numëruar në zgjedhjet elektorale në Suedi dhe asnjëra nga dy blloqet e mëdha politike, Social Demokratët e Gjelbërt dhe Aleanca Qendra e Djathtë, nuk ka arritur të siguroj votat për të qeverisur. Për të marrë qeverinë dy blloqet duhet të negociojnë me Partinë Demokrate të Suedisë që ka dalë e treta.

Social Demokrate e Gjelbërt ka arritur të sigurojë 40.6% të votave, kurse Aleanca Qendra e Djathtë 40.3%. Kurse Partia Demokrate e Suedisë ka arritur të marrë 18%.

Se kush do të qeverisë mbetët në dorë të Demokratëve Suedez, që përkundër që ishin kundër pranimit të emigrantëve në Suedi kanë shënuar rritje nga zgjedhjet e kaluara.

Me 25 shtator do të mbahet mbledhja e Kuvendit Suedez ku do të vendoset se kush do të qeverisë.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.