Standard.al

Panariti: Shkurtimi i fondeve për Bujqësinë, e çon fshatin në mjerim

0

Deputeti i LSI Edmond Panariti permes nje postimi ne facebook ka akuzuar qevrine se me shkurtimin e fondeve per Bujqesine po e con sektorin në faliment dhe fshatin ne mjerim.

Postimi i plotë: 

Shkurtimi i fondeve për Bujqësinë, po e con sektorin në faliment dhe fshatin ne mjerim….!! Në rishikimin e buxhetit të 2018, pakesohen parate e buxhetit për Bujqësinë!!…. Arsyetimi?! Rlalokim i fondeve te paperdorura?! Cfare ironie!! Një sektor” tmerresisht”i pafinancuar nuk arritka ti perdore edhe ato “fonde” mjerane që ka!! Kur ne fakt Bujqesia, duhet ti “perpinte”ato me njëhere dhe perseri të mbetej e” uritur”! Por ky eshte vetem , “preteksti” sepse e verteta e hidhur, eshte se nga qesja e Bujqesise devijohen fonde për financime dhe pagesa jo prodhuese…! Rezultati?! Ashtu si edhe në fund te vitit te kaluar, me mijra fermere te “shpallur fitues” nuk do te paguhen për mundin dhe sakrificat e tyre.. Serat, stallat, pemishtet drejt mbylljes, sepse kosto e prodhimit, kercen fort mbi shpinen e fitimit…ose thene ndryshe bujqesia shkon drejt “tharjes” dhe shkretimit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.