Standard.al

Farmacia e familjes, këto gjëra duhet ti keni patjetër në shtëpinë tuaj

0

Farmacia e familjes është shumë e rëndësishme. Sigurisht në raste të caktuara nuk mund të çohemi në mes të natës për një dhimbje koke apo për një gërvishtje, kështu që është mirë që disa gjëra t’i kemi në shtëpi. Sidomos nëse kemi të sëmurë kronikë. Duhet ditur përdorimi i medikamenteve sipas moshës dhe të kontrollohet herë pas here data e skadencës.

Farmacia e familjes duhet të përmbajë:
Termometër
Medikamente për uljen e temperaturës (me bazë paracetamoli dhe ibuprofeni). Në varësi të moshës ato mundet të jenë në formën e shurupeve, suposteve ose kokrrave
Pomadë antialergjike ose për të qetësuar kruarjet e dhimbjet e lëkurës (p.sh. advantan)

Medikamente kundër reaksioneve alergjike: p.sh. ultrakorten, deltakorten, dexametason.
Medikamente kundër dhimbjeve, p.sh. alginor, bruskopan
Për ata që kanë kaluar konvulsione: valium, luminal
Medikamente për lirimin e hundëve sipas moshës
Mikroklizma në raste kapsllëku (kush ka fëmijë të vogël)
Ankerplaste të përmasave të ndryshme.
Garza sterile, bende, leukoplast.
Një dezinfektant dhe alkool 76 gradë

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.