Standard.al

Jeta në çift, si të kemi një lidhje perfekte

0

Sekreti për te pasur një jete perfkte ne çift? Sipas psikologut amerikan, Carl Rogers, janë disa kushte te rëndësishme tek te cilat bazohet një marrëdhënie dashurie. Zbuloni se cilat janë. Para se gjithash është komunikimi, qe këtej dhe hapi tjetër është vëmendja reciproke ne pikëpamjet personale, ne konflikte te cilët pak nga pak fillojnë te rriten.

1- Te komunikoni ne mënyrë te hapur dhe te drejte

Konflikti tregon një faze fiziologjike qe kalojmë te gjithë herët a vone dhe kur vjen është e rëndësishme te dini te respektoni arsyet dhe pikëpamjet e tjetrit. Një konflikt nëse menaxhohet me inteligjence, kthehet ne një moment te rëndësishëm komforti dhe rritje personale ashtu dhe ne çift.

2- Te njihni gabimet tuaja

Te pranosh gabimet është e rëndësishme, gjithashtu edhe te kërkoni falje është shume e rëndësishme, sepse do te thotë se po i jepni rëndësi me shume rëndësi marrëdhënies ne çift sesa krenarisë.

3- Te hiqni dore nga perfektja

Është e rëndësishme te pranoni limitet tuaja dhe ato te partnerit.

4- Te zhvilloni ndjenjën e “ne”

Te zhvilloni egoizmin është një marrje personale, nevojitet te dini te ndani çdo aspekt te jetës dhe ne këtë mënyrë do te arrini te forconi lidhjen e dashurisë.

5- Te ushqeni pasionin

Mos harroni qe asgjë nuk duhet lënë pas dore mbi te gjitha partnerin tuaj. Është e rëndësishme te ndjeheni fizikisht, seksualisht dhe emocionalisht tërheqës, duke u bere gjithmonë te dëshirueshëm ne sytë e partnerit.

6- Mësoni te falni

Te dashurosh do te thotë edhe te falesh, te lini gjithmonë krenarinë te triumfoje ju bën te fitoni konfliktin por te humbi dashurinë. Ja vlen vërtet?

7- Impenjimi për tjetrin

Impenjimi i te marrit përsipër përgjegjësit për partnerin do te thotë besnikëri, besim, do te thotë ndihme ne rrugën e rritjes personale dhe prezence emocionale ne momente besimi ne jete.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.