Standard.al

Deklarata e Hahn në takimin me kryeministrat e Ballkanit: Rajoni do nxisë rritjen ekonomike dhe vendet e punës

0

Komisioneri për Politikat Europiane të Fqinjësisë dhe Negociatat e Zgjerimit, Johannes Hahn nga takimi që ka pasur sot me disa nga kryeministrat e Ballkanit, është shprehur që Shqipëria ka bërë progres në kërë proces.

“Ka patur zhvillime të rëndësishme në rajon, ku dhe Shqipëria ka bërë shumë progres”, tha Hahn.

Udhëheqësit e Ballkanit Perëndimor kanë diskutuar mbi integrimin ekonomik të vendeve të rajonit dhe mbi projektin e nisur tashmë për krijimin e një zone ekonomike të rajonit.

Zona Ekonomike Rajonale e vendosur në Samitin e Triestes synon të sigurojë mundësi të reja si për bizneset, ashtu dhe për qytetarët, si dhe do të forcojë zhvillimin dhe vendet e punës.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.