Standard.al

Njihuni me emrat e çuditshëm të disa fshatrave shqiptare

0

Toponimet e vendeve janë gjithnjë interesant nëse merren për studim apo nga rrënja që krijon emrin e tyre.

Në Shqipëri dhe Kosovë ka disa fshatra me emra nga më të çuditshmit dhe nuk është për t’u habitura duke parë tranzicionin politik dhe historikun nëpër të cilin kanë kaluar territoret shqiptare.

Më poshtë do të shikoni emrat me të çuditshëm që mbajnë disa fshatra në Kosovë dhe Shqipëri

 

Vithkuqi – Korça

Kurveleshi – Tepelenë

Kuqan – Elbasan

Qinam – Ersekë

Symize – Tepelenë

Mize – Lushnje

Bubullime – Lushnje

Leshnje – Skrapar

Kakardhiq – Lezhë

Qyqylagë – Lipjan

Ngucat – Malishevë

Muqiverrc – Kamenicë

Bithuq – Dibër

Grupçin – Tetovë

Leshnicë – Tetovë

Muqibabë – Gjilan

Llukar – Prishtinë

Xhylekar – Gjilan

Kaqibeg – Podujevë

Skorobisht – Prizren

Neperbisht – Suharekë

Makresh – Novobërdë

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.