Standard.al

Nëse doni që të jeni çift i lumtur, duhet të bëni këtë…

0

Lumturia e çifteve vitet e fundit duket se është e lidhur ngudhtë dhe me faktin, se sa aktivë janë ato në rrjetet sociale.

Besojeni apo jo, çiftet të cilat e shfaqin lumturinë e tyre përmes fotografive, selfieve, dedikimeve apo mesazheve në Facebook janë aktualisht më të kënaqur me partnerët e tyre sa sa ata të cilët nuk bëjnë kështu, thotë një studim i shkencëtarëve amerikanë.

“Të postosh në Facebook diçka për marrëdhënien tënde me partnerin lidhet në mënyrë pozitive me kualitetin e marrëdhënies për shkak se simbolizon atë se si është në të vërtetë marrëdhënia”, thotë udhëheqësja e studimit Maily Nguyen Steers nga ‘’University of Houston”.

Studimi ekzaminoi sjelljet e 188 çifteve në Facebook përgjatë disa muajve. Ata të cilët shpërndanin rregullisht selfie me njëri-tjetrin dhe që shkruanin për lumturinë e tyre ishin në të vërtetë shumë të lumtur.

“Gjetjet tona sugjerojnë se çiftet të cilat kanë një marrëdhënie të shkëlqyer janë më të prirë për ta shprehur këtë në Facebook, Instagram apo në rrjetet e tjera sociale, që mund të ndikojë në funksionimin global të marrëdhënieve”, thotë ajo.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.