Standard.al

Si do dukej Toka pa njerëz për disa sekonda, orë dhe vite?

0

Mbi 7.6 miliardë njerëz jetojnë në Tokë, dhe ky numër po rritet çdo ditë. Mënyra më e lehtë për të kuptuar ndikimin që kemi në planetin është të pyesim veten “çfarë do të ishte nëse nuk ishim?”

Kjo përgjigje ofrohet nga faqja “What if”.
Për disa sekonda
Nëse të gjithë njerëzit papritmas zhduken nga Toka, kaosi do të kishte ndodhur në të njëjtin moment. Aeroplanët do të binin, trenat do të dilnin nga hekurudha, makina pa shofer.
Për një orë
Pas një ore, errësira do të fillonte në mbarë botën. Termocentralet do të ndalonin punën.
Pas një dite Ditën tjetër, kompjuterët do të mbyllnin automatikisht centralet bërthamore dhe kështu të parandalonin një katastrofë. Bota do të mbetet pa energji elektrike.
Pas tre ditësh
Rrugët do të ishin plot me kafshë.
Pas 10 ditësh
Në dhjetë ditë, masat e sigurisë në stacionet e energjisë bërthamore do të anashkalohen dhe do të shkaktohen shpërthime zinxhirë, dhe rrezatimi toksik do të lirohet në të gjithë globin. Kafshët që jetojnë në zonat e prekura do të vdisnin. Kafshët do të tërhiqeshin në male.
Pas disa vjetësh
Për disa vite, qytetet që njohim sot do të fillojnë të ngjajnë në parqe. Rrezatimi do të pastrohet dhe bimësia do të fillojë të rritet në rrugë dhe ndërtesa. Çdo gjë do të mbulohet me myshk. Pas 30 vjetësh
Për 30 vjet satelitët e lansuar për të eksploruar universin do të ktheheshin në Tokë. Shtëpitë dhe ndërtesat e larta do të shembeshin.
Pas 40 vjetësh
Ngrohja globale do të vazhdojë për 40 vjet pas zhdukjes njerëzore. Pas 60 vjetësh
Për 60 vjet, jeta detare do të rikuperohej.
Pas 150 vjetësh
Natyra do të kthehej në gjendjen e natyrshme. Londra do të shndërrohej në moçal, në Vancouver, dëbora dhe akulli do të ngriheshin në ndërtesa të larta, ndërsa Las Vegas do të ishte një shkretëtirë.
Pas 500 vjetësh
Pyjet do të bëheshin më të shëndetshëm se sa ishin në 10.000 vitet e fundit dhe natyra do të fshinte çdo gjurmë të ekzistencës njerëzore.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.