Standard.al

Përlahet shalqiri i Divjakës, prodhuesi tregon sekretin e shitjes…

0

Ndryshe nga vitet e tjera kur kronikat me shalqinj të pashitur e fermerë të dëshpëruar me fatin dhe qeverinë ishin diçka e zakonshme, këtë sezon po ndodh e kundërta.

Siç informon TCH, veçohet zona e Divjakës, ku i gjithë prodhimi po blihet nga tregu vendas dhe eksporti.

Risan Janku, një nga prodhuesit dhe eksportuesit e zonës, i cili këtë vit pati prodhim të bollshëm, thotë:

Ndryshimi i farërave dhe teknologjisë ishte sekreti i suksesit të eksporteve të rritura. Në Divjakë po mblidhet prodhimi i fundit, ndërsa eksportet po furnizohen nga fshatrat e tjera.
Kërkesa është e madhe për prodhimet e zonës, por fermerët thonë se nuk kanë më, sepse i gjithë prodhimi u shit”.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.