Standard.al

Ja sa litra lëngje duhet të pini në ditë gjatë plazhit

0

Në temperaturë të lartë, qëllimi i trupit njerëzor është të ruajë temperaturën e brendshme prej 37°.

Por, kur temperature e ambientit rritet, trupi nxehet dhe zemra nis të pompojë më shumë gjak duke zgjeruar përkohësisht enët e gjakut.

Trupi, duhet të largojë nxehtësinë nëpërmjet lëkurës me anë të djersitjes, pas së cilës trupi freskohet.

Për një proces optimal djersitjeje, trupi duhet të konsumojë shumë ujë; mesatarisht 4 litra në ditë në të kundërt, do mungojë procesi i plotë i djersitjes duke shkaktuar në rastin më të lehtë, fryrje të gjymtyrëve, vështirësi në lëvizje, këputje dhe dobësi trupore, dhimbje koke dhe shumë shqetësime të tjera trupore.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.