Standard.al

Ilir Demaliaj : Loja Sorosiane me bankat shqiptare

0
Nga Ilir Demaliaj 

Sociate  Genaral Bank nga Shqipëria si e pesta bankë më e madhe ne sistemin bankar shqiptar tjetër  sinjal i shtetit kapur nga krimi dhe korrupsioni i  futjes së ndikimit rus nëpërmjet bankës hungareze OTP

Banka Franceze Sociate Bank ka ditët e fundit në Shqipëri. Kjo bankë largohet nga Shqipëria  si shkak i mosfunksionimit kuadrit ligjor nga kapjes e institucioneve  financiare dhe ligjore nga krimi organizuar dhe korrupsioni galopant i klientelizmit qeveritar nëpërmjet pastrimit parave.

Sociate Bank do të blehet nga një Bank Hungareze e cila është e lidhur me Soros dhe është dhe bashkëshortja e KM-së ne këtë mes. Sipas burimeve të afërta të KM-së, edhe vizita e fundit në jug të Shqipërisë e djalit të Soros është e lidhur me këtë aferë.

Rama me kapjen e institucioneve dhe sëfundi drejtësisë nëpërmjet “vetingut” dhe  asgjesimit të kundërshtarit (jo se kundërshtari në drejtësi nuk është i inkriminuar me korrupsion dhe kapje nga krimi), ka paralizuar gjithë funksionimin e shtetit duke e vënë nën kontroll në shërbim të pasurimit tij dhe grupit tij kriminal të oligarkëve që po shkatërrojnë çdo orë pronën publike dhe vjedhur atë nëpërmjet blerjes  së medias nga oligarkët e krimit në shërbim të pushtetit Ramës.

Sipas disa burimeve të fundit, presioni  i Ramës nëpërmjet zëdhënësit tij Endri Fuga, në media është strategjia e tij në funksion të demagogjisë se tij kriminale për të mbyllur fjalën e lirë për lidhjet e tij me krimin dhe korrupsionin galopant të qeverisë. I ka marrë të gjitha. Vetëm një TV po reziston kërcënimit të Ramës, dhe jo  vëtëm, por i është përgjigjur dhemb për dhemb Fugës, “se nuk më bleni dot, se fjala e lirë nuk ka çmim”.Rama ndjehet shumë i fuqishëm financiarisht për të blerë edhe fjalën e lirë në funksion të pushtetit tij dhe eprorëve të tij të krimit dhe kundër interesave të vendit, popullit dhe funksionimit të demokracisë dhe shtetit ligjor.

Oretku i krimit në bashkëpunim dhe me ndërkombëtar të korruptuar  dhe, që kërkojnë institucione të dobëta për shfrytëzimin e këtyre vendeve nëpërmjet njerëzve të SOROS, janë një rrezik i madh për të ardhmen e Shqipërisë dhe shqiptarëve. Shqiptarët janë të vonuar, por nuk duhet të vonojnë më asnjë orë për të ndaluar këtë ORTEK të shkatërrimit të vendit që e ka emrin Rama dhe oligarkia e krimit të pastrimit të parasë së drogës dhe korrupsionit shtetëror.

Këtë tashmë e ka pranuar  Departamentit Shtetit Amerikan ne raportin e fundit, ku ndër të tjera thotë:

1. Media e kapur dhe e kërcënuar nga qeveria

2. Qeveria e përfshirë në pastrimin e parave të pista të trafiqeve të krimit organizuar si burim kryesor trafiku i drogës në Europë.

3 Korrupsion i çfrenuar me biznese klienteliste  dhe konçensione nëpërmjet vjedhjes galopante të parasë publike.

4. Sistemi drejtësisë i kapur në të gjitha hallkat nga krimi organizuar dhe pastrimi parave.

I gjithë ky raport i DASH, është një shuplakë e rëndë edhe për Ambasadorin Lu, si mbështetës  i hapur i qeverisë Rama.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.