Standard.al

Marrëdhënia ekselente Kumar-Qeveri dhe Dekreti i Presidentit

0

Presidenti i vendit ditën e djeshme ka rrëzuar ligjin që ulte taksat për bixhozin. Ligj ky i propozuar nga qeveria Rama qe favorizonte direkt bixhozin. Marrëdhëniet kumar-qeveri gëzojnë raporte të mirë, kjo vihet re në favorizimet që ka marr nga ligji i mazhorancës. Qeveria në këtë gjysëm dekade në pushtet rritit taksat për qytetart dhe çdo biznes, e ajo që ka fituar imunitet është kumari.

Çfarë përfitoi kumari zyrtarisht nga ligji i ri i qeverisë…

  • Taksa mbi xhiron u ul ndjeshëm nga 25 për qind në 15 për qind
  • U dyfishua numri i pikave dytësore që mund të hapë një kompani bastesh nga 500 në 1 mijë të tillë.
  • U reduktua distanca e pikave të basteve nga 200 metër në 100 metër nga njëra tjetra.

Të gjitha këto lehtësira ndikojnë drejtpërsëdrejt tek bixhozi çka do sjellë premisë për shtimin e fenomeneve negative që cenojnë familjen shqiptare. Përkundrejt fitimeve marramëndëse asgjë, nuk kanë rëndësi xhepat e shqiptareve. Industria e lojrave te fatit po përhapet me ritme të shpejta në Shqipëri, duke shkaktuar viktimat e saj dhe duke shtuar numrin e tyre. Me përkrajen e madhe te qeverisë do e ketë jetën e gjatë dhe të shëndetshme, por për jetesën e qytetarëve të thjeshtë nuk do të ja di kush…

Kthimi i ligjit nga Presidenti

http://www.standard.al/2018/07/31/presidenti-meta-i-rrezon-nje-tjeter-ligj-qeverise-ja-pse-ulja-e-barres-fiskale-per-bizneset-e-lojrave-te-fatit-nuk-mund-te-pranohet/

©standard.al

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.