Standard.al

Deputetja e PD: “Qeveria përdor administratën për politikë, mjekët të mos i përgjigjen Ramo-narkokratit”

0

Deputetja e Partisë Demokratike, Fatbardha Kadiu ka akuzuar qeverinë se po përdor administratën e QSUT-së për politikë. Përmes një reagimi Kadiu shkruan se mjekët duhet t’i përgjigjen betimit të Hipokratit dhe jo të Ramo-narkokratit. Ata duhet të merren me të sëmurët dhe jo të dezinformojnë për shkak të frikës që kanë për vendin e punës. Po kështu Kadiu shkruan që shteti paratë që përdor për check-up që nuk e bën askush, t’i përdorë për të furnizuar spitalet me ilaçe e konkretisht me herceptinën. Reagimi i plotë i Fatbardha Kadiut Dje kolegia ime e deputete e Komisionit të Shëndetësisë, denoncoi mungesën e ilaçeve në QSUT.

Denoncoi mungesën e herceptinës që e kanë jetike të sëmurët me kancer. Qeveria reagoi duke përdorur një punonjëse shëndetësie e cila me “ua ua” recitoi “sa shumë ishte habitur se pacientët e kancerit janë të lumtur me QSUT-ënë tonë”. Madje kjo aparatçike e pashëndetshme ndaj të vërtetës na këshilloi që nëse duam të informohemi për të sëmurët mos pyesim ata, por vetë shefat e QSUT. Turpi i parë është që e quajnē veten mjekë dhe duhet ti përgjigjeshin betimit te Hipokratit që kanë bërë. Këta mjeranë vënë brrylat, shtyjnë të sëmurët dhe i përgjigjen betimit të Ramo-narkokratit. I drejtohem kastës se nderuar të mjekësisë të cilët kanë sakrifikuar për jetët e njerëzve dhe kanë punuar edhe pse i kanë vënë mbi krye shefa si te Ezopit gomerë e tradhëtarë.

I drejtohem atyre që e dinë shumë mirë që sot njē i sëmurë me kancer, pa herceptinë dhe pa ilaçe vuan një kancer edhe më të rëndë; ka frikë të dale e të deklarojë që nuk ka ilaçe sepse e shqelmojnë jashtë nga çdo klinikë. I drejtohem atyre njerëzve të nderuar të mjekësisë që kuptojnë se diz-humanizimi i mjekut është më i rëndë se dez-informimi i propagandës dhe shitjes së shpirtit te ndonjërës për pak shefllëk! Mungesa e herceptinës është urgjente, dhe urgjente është që paratë të kalojnē nga check up që s’i bën njeri, tek herceptina!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.