Standard.al

613 kg kokainë, Arbër Çekaj kërkon rikthimin e pasurisë

0

Kur kanë kaluar 5 muaj nga kapja e 613 kilogramëve kokainë në Portin e Durrësit dhe sekuestrimit të disa pasurive të Arbër Çekajt, ky i fundit kërkon rikthimin e tyre.

Me anë të një kërkesë të avokatëve të dy kompanive ‘Ecoalmax’ dhe ‘Arbri Garden’ kërkojnë rikthimin e kamionit me të cilën u transportua nga Porti i Durrësit deri në Maminas kontenieri, ku brenda ishte dhe lënda narkotike.

Në kërkesë sqarohet nga mbrojtësit ligjor se mjeti nuk mund të mbahet i bllokuar, pasi nuk është provë e cila ndihmon hetimin, pasi këqyrja e tij ka përfunduar.

Seanca kur do të shqyrtohet kërkesa është data 30 Korrik në Gjykatën e Krimeve të Rënda.

Ndërsa në 12 Korrik policia do të njoftonte se ishin bllokuar dy llogari bankare, njëra në vlerën e 38 mijë dollarë dhe tjetra në 10 milionë lekë.

Këto llogari ishin të kompanisë ‘Ecoalmax’ dhe ‘Arbri Garden’, kjo e fundit ishte porositja e kontenierit me banane në Kolumbi ku u gjet edhe droga.

Ndërsa Prokuroria e Krimeve të Rënda vazhdon të hetojë këtë dosje, por pa pasur në dispozicion njeriun kryesor në këtë hetim Arber Çekaj.

41 vjeçari vazhdon të qëndrojnë në Gjermani ku edhe u arrestua më 4 Maj dhe është në pritje të ekstradimit.

Por autoritet gjermane janë duke kryer disa veprime hetimore atje ku i përfshirë është dhe Çekaj. Të gjitha rezultatet do t’i vihen në dispozicion me pas edhe prokurorëve shqiptarë.

Duket se ekstradimi i 41-vjeçarit nuk do të ndodhë shumë shpejt. /Tvklan

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.