Standard.al

Nesër përcillet për në banesën e fundit Adem Demaçi, Presidenti Meta në Kosovë

0

Nesër përcillet për në banesën e fundit, ‘Mandela i Europës’, Adem Demaçi, i cili ndërroi jetë një ditë më parë në moshën 82-vjeçare.

Mësohet se Presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta sapo ka mbërritur në Kosove për të marrë pjesë nesër në ceremonitë për përcjelljen në banesën e fundit të Adem Demaçit.

Atdhetari dhe aktivisti i njohur kombëtar Adem Demaçi ka vuajtur 28 vite në burgjet e Serbisë.

Në 21 prill të vitit 1990 ai me shumë qytetarë të tjerë, u lirua nga burgjet e Kroacisë.

Demaçi ishte vlerësuar me çmimin Saharov për Lirinë e Mendimit në vitin 1991, ndërsa në vitin 1995 ai u vlerësua me çmimin për të Drejtat e Njeriut në Universitetin e Oslos.

Demaçi ndërroi jetë dje në moshën 82 vjeçare. Syri.net

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.