Standard.al

Edmond Panariti: Rritje alarmante e borxhit publik nga ana e qeverisë

0

Deputeti i LSI Edmond Panariti, permes nje postimi ne facebook shkruan se pas ikjes e sti nha ministria e bujqesiese nuk ka ulje te borxhit me 68 %te PPB, qe ishte dhe objektivi qeveritar deri ne fund te 2018, por perkundrazi, rritje te tij ne plot 83%.

Postimi i plotë:

Pas meje kijameti!! Kjo eshte deviza e rritjes spektakolare te borxhit ndaj shqiptareve! Nuk ka ulje te borxhit me 68 %te PPB, qe ishte dhe objektivi qeveritar deri ne fund te 2018, por perkundrazi, rritje te tij ne plot 83%! Sepse, nje miliard euro hua nepermjet kontratave koncesionare, jane borxh i paster publik. Po nis kështu, nje aventure e papare financiare! Sepse kjo mase kapitali, ne fakt është kryesisht kredi nga bankat dhe aspak fond privat investimi nga firmat e kontraktuara per ndertim te akseve rrugore. etj. Keto te fundit, perdorin kredi nga parate e kursyera te shqiptareve ne depozita , duke perfituar nga “garancia sovrane” qeveritare ndaj bankave per te kryer punet. Pra “zero” rrezik per ta dhe 100 % per publikun, i cili do te shtrydhet edhe me shume nga dara e taksave dhe tatimeve per te paguar borxhin. Ky borxh, kjo barre, do te vazhdojë te jete edhe kur te mos jete “fajdexhiu” i cili ne këtë rast, zbaton devizen e Luigjit te XV – te :”Pas meje, kijameti”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.