Standard.al

Video/ Ja si duket pas zjarrit fshati Grek…

0

Një pamje e zhurmshme e fshatit bregdetar të Mati-t në Greqi, para dhe pas katastrofës të së hënës, është një kujtesë e trishtuar se si parajsa e pushimeve për mijëra athinas është kthyer në pluhur.

Mati, ku shumica e 81 viktimave të zjarrit vdekjeprurës vdiqën, ishte popullor për turistët vendas, veçanërisht për pensionistët dhe fëmijët që ndjekin kampet e pushimeve.

Shumë athinas kishin shtëpi të përhershme në fshat, ndërsa të tjerë e vizitonin vetëm gjatë fundjavave.

Një total prej 1,218 shtëpive nuk janë më të banueshme në zonat e prekura nga zjarret në Attikë, sipas ministrisë së infrastrukturës.

Kjo korrespondon me 48.95 përqind të 2,489 ndërtesave që janë kontrolluar deri më tani. Pjesa tjetër prej 1,272, dmth 51,07 për qind, konsiderohej e banueshme.

Në përgjithësi, 12.760 hektarë tokë u dogjën, duke përfshirë 6.934 hektarë në zonat e banuara.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.