Standard.al

5 mënyra natyrale si të parandaloni yndyrosjen e tepërt të flokëve

0

Njësoj si lëkura dhe flokët e yndurshëm kërkojnë një kujdes specific.

Nuk mund ta imagjinoni se sa shqetësuese ëshë të kesh vetëm 12 orë me floë të lara dhe të tjerët të mendojnë se keni 3 ditë pa u larë. Është yndyra ajo që ushqen flokët dhe i jep shkëlqim, e po ajo u merr volumin.

Nëse keni flokë të yndyrshëm, specialistët ndalojnë trajtimet me keratinë, pasi kjo e fundit i yndyros së tepërmi.

Përdorni shampo(volumiz) që t’u shtojnë volumin flokëve tuaja.  Ajo do të zhveshë rrënjët e flokëve nga vaji i tepërt duke i lënë flokët të thata dhe me volum.

Nëse përdorni balsam, përdoreni vetëm për majat e flokëve .

Për të parandaluar prodhimin e yndyrës mund të përdorni gjithashtu shampoo të thatë e cila aplikohet pa ujë dhe thith yndyrën e tepërt.Kjo shampo i ngjason pudrës së bebes dhe mund të gjendet në cdo dyqan.
Përpiquni t’i prekni sa më rrallë flokët pasi prekja stimulon gjendrat e yndyrës.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.