Standard.al

Nuk përmbahet Mirush Kabashi: Nuk më del inati, Teatri është Meka e artistëve

0

Mirush Kabashi, artisti i njohur ka mbajtur sërish një fjalim sot në protestën kundër shembjes së Teatrit Kombëtar.

Kabashi është shprehur se qeveria po turpëron demokracinë dhe po iu heqin artistëve dinjitetin.

“Na lindin disa pyetje që duhet të diskutojnë me ne. Të rikontruktohet ky teatër po të ndërtohet një teatër i ri modern? Duhet bërë me PPP apo me fondet e shtetit? Nëse do bëhet në dakortësi me popullin do të bëhet ndërtim teatri gjithë sipërfaqja që ka teatëri, asnjë ndërtesë tjetër. Kjo është Meka e kulturës shqiptare.

Por teatri të financohet nga shteti dhe jo nga PPP-të. Po turpërohet demokracia. Është e trupshme kjo po ndodh dhe po iu heqin artistëve dinjitetin këta që drejtojën politikën.

Iu kërkuam gjithçka të jetë transparente, nuk na i japin.”, u shpreh Mirush Kabashi.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.