Standard.al

Shqiptarët po helmohen nga qershitë, ja çfarë ju hidhet…

0

Debatet e pesticideve që hidhen në mënyrë të paligjshme në frutat dhe perimet kanë pushtuar prej ditësh për mediat shqiptare.

Megjithatë, ditën e sotme është zbuluar një pesticid tjetër që hyn në mënyrë të paligjshme në Shqipëri Ai quhet Silicon Mix dhe importohet si pleh për bimët, por që fermerët po e përdorin gjerësisht kundër insekteve te qershitë.

Fermerët që kultivojnë qershi përdorin shpesh këtë pesticid për të vrarë insektet pak para vjeljes se frutave.

Në etiketë ai shënohet si pleh bujqësor, por ky kimikat nuk është i regjistruar dhe rezulton se futet kontrabande. Atë e gjen lirisht në farmacitë bujqësore të Tiranës.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.