Standard.al

‘Eskorta e policisë’ rrethon nesër Tiranën. Ja kë do pres Rama…

0

Tirana të henën do të jetë në gadishmëri nën masa të larta sigurie. Do të duhet të ishte vetë Mbreti Abdullah i Jordanisë, që të hënën te ishte për një vizitë pune në kryeqytetin shqiptar të Tiranës për të marrë pjesë në një takim ndërkombëtar si pjesë e “Takimeve të Aqaba” për të ndjekur përpjekjet ndërkombëtare në luftën kundër terrorit, sipas një deklarate të Gjykatës Mbretërore . Por ditet e fundit mediat vendase kane deklaruar se mbreti i Jordanisë ka dërguar Princin, për shkak të një ndryshimi në axhendë.

Takimi, i cili do të mbahet për herë të parë jashtë Jordanisë, do të diskutojë sfidat e sigurisë në Ballkanin Perëndimor, duke përfshirë zyrtarë të sigurisë dhe politik nga disa vende, si dhe zyrtarë nga Ballkani, partnerët ndërkombëtarë dhe BE.

Përfaqësuesi i mbretit dhe kryeministri shqiptar Edi Rama do të marrin pjesë gjithashtu në një konferencë mbi luftën kundër ekstremizmit të organizuar nga qeveritë shqiptare dhe holandeze, në prani të krerëve të qeverive të Kosovës, Maqedonisë dhe Bullgarisë, si dhe 200 personalitete politikë, të sigurisë, udhëheqësit akademikë.

“Takimet e Aqaba”, të nisur nga Mbreti Abdullah në vitin 2015, kanë për qëllim rritjen e sigurisë dhe koordinimit ushtarak dhe bashkëpunimit dhe shkëmbimin e përvojave dhe inteligjencës midis partnerëve rajonalë dhe ndërkombëtarë për të luftuar terrorizmin në një qasje holistike.

HRH Princi Feisal u betua si Regent gjatë mungesës së Mbretit.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.