Standard.al

Pasaporta më e fuqishme në botë/ Gjermania zbret nga froni, ku renditet Shqipëria

0

Shqipëria ndodhet në vendin e 48-të përsa i përket pasaportave më të fuqishme në botë.

Sipas një raporti të indeksit të pasaportave Henley & Partners, Japonia e ka rrëzuar Gjermaninë nga vendi i parë në listën e pasaportave më të fuqishme në botë, ndërsa Britania e Madhe ka rënë nga vendi i tretë në atë të katërtin.

Në ‘top-five’ përfshihen shtetet e Japonisë, Gjermanisë, Singaporit, Finlanda, Franca, Italia, Koreja e Jugut, Spanja, Suedi, Austri, Luksemburg, Holandë, Tani, Portugali, Mbretërinë e Bashkuar, SHBA, Belgjikë, Kanada, Danimarkë, Irlandë dhe Zvicër.

Ndërsa nga vendet e Ballkanit, Shqipërinë e ka kaluar në renditje Greqia, Maqedonnia, Mali i Zi, ndërsa pas mbetet vetëm Kosova.

Renditja e plotë: henleyglobal.com

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.