Standard.al

Vlahutin ka paraqitur rekomandimin për hapjen e negociatave për anëtarësim, ajo kërkoi…

0
Ambasadorja e BE, Romana Vlahutin i ka paraqitur Komisionit Parlamentar të Integrimit raportin e Komisionit Europian për rekomandimin për hapjen e negociatave për anëtarësim. Deputetet e pyeten ambasadoren
Klajda Gjosha ne Komisionin e Integrimit:
Ky eshte momenti ku rezultatet dhe dipllomacia duhet te shkrihen ne nje. Fatkeqesisht qasja ndaj vendeve anetare eshte e papranueshme dhe nuk lehteson procesin e vendimarrjes pozitive. Ky moment kerkon seriozitet dhe maturi dhe jo arrogance.
2) Shpresoj qe qeveria ta lexoj raportin ne cdo faqe dhe te filloj analizen e thelle
3) Procesi i integrimit kerkon administrate funksionale dhe kapacitete njerezore. Shkrirja e ministrive ka shkaterruar koordinimin e procesit te integrimit dhe ka bllokuar sherbimin ndaj qytetareve

 

Vlahutin kërkoi nga palët politike konsensus me vepra dhe jo me fjalë për hapjen e negociatave, vendim i cili do të merret në qershor.

Vasili pyet Vllahutin a ekzistojne me 5 kushtet e integrimit?
Ambasadorja Vlahutin jep pergjigje evazive
Vlahutin dorezon raportin tek Konisioni Integrimit,
Vasili-ambasadores: Janë më 5 kushtet e Integrimit?!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.