Standard.al

Gjermani: Gjendet bomba 1.8 ton, zhvendosen 26 mijë banorë!!!

0

Të dielën, autoritetet gjermane zhvendosën 26 mijë persona nga qyteti i Paderbornit për të vijuar me punën për çaktivizimin e bombës gjigante.

Në misionin për largimin e banorëve u angazhuan Kryqi i Kuq, departamenti i zjarrfikëses dhe policia gjermane. Bëhej fjalë për “pastrimin” e një zone në një rreze prej 1.5 kilometrash, ku përfshiheshin dy spitale, disa shtëpi azili dhe një universitet.

Policia gjermane thotë se çaktivizimi i bombës do të kryhet në orën 13:00 dhe pasi autoritetet të jenë të siguruara se rreziku është zero, do të jepet drita jeshile për rikthimin e banorëve në shtëpitë e tyre.

Ky është rasti i dytë që zbulohet një bombë e tillë e Luftës së Dytë Botërore. Në dhjetor të 2016, një model i njëjtë bombe u zbulua në qytetin e Augsburgut, duke detyruar autoritetet zhvendosjen e 56 mijë banorëve për çaktivizimin e saj.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.