Standard.al

A e dini se larja e dhëmbëve parandalon këtë sëmundje të rrezikshme

0

Ka shumë arsye për të cilat duhet t’i lani dhëmbët në rregullisht. Ja një tjetër arsye  e fortë pse duhet!

Themeluesi i Stomatologjisë së Stomatologjisë së Harley Street, Dr Mark Hughes, mendon se pastrimi i dhëmbëve më shpesh mund të zvogëlojë mundësinë për zhvillimin e diabetit të Tipit 2.

Dr Hughes sugjeron që krijimi  i baktereve në gojë mund të hyjë në qarkullimin e gjakut përmes kapilarëve, duke çuar në bllokime në enët e gjakut dhe arteriet.

Arteriet e penguara janë të lidhura me shumë  çështje shëndetësore, përfshirë diabetin. Pra, larja e shpeshtë e dhëmbëve shpesh ndihmon për të hequr bakteret dhe duke zvogëluar mundësinë e shfaqjes së diabetit të tipit 2.

Prandaj, mos përtoni dhe bëjeni larjen e dhëmbëve diçka të pandarë të jetës suaj!

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.