Standard.al

Sulltan Nevruzi: Byreku me lek, 12 barishtet dhe kuptimi …..

0

Sot eshte festa e Sulltan Nevruzit dhe tradite eshte byreku me lekun brenda. Byreku duhet te permbaje 12 barishte  spinaqin, pazine, lepjeten,hithra, qepe te njome, qumeshtore,, presh, nenexhik, majdanoz, koper,labot,

Keto 12 baeoshte perfaqesojne 12 muajt e vitit ndersa leku brenda ne byrek tregon begato dhe fat, prandaj personit qw i bie leku ne pjesen e byrekut do te kete fat per te gjithe pjesen tjeter te vitit deri ne 22 maesin e ardhshem

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.