Standard.al

Dëborë e madhe në Shqipëri, kjo është gjendja më e fundit e rrugëve

0

Autoriteti Rrugor ka dhënë informacion lidhur me gjendje e rrugëve ditën e sotme, pas reshjeve të shumta të rëna gjatë 24 orëve të fundit.

Edhe pse ka pasur një përmirësim të motit, ende ka probleme me zonat rurale ku disa janë të izoluara, ndërsa në disa të tjera kalohet vetëm me zinxhir.

QARKU TIRANË

Ne rrugen Qafe Priske – Shengjergj, Qafe Priske – Qafe Molle qarkullohen me zinxhire. Segmenti rrugor nga Trau Dajt – Antena – Teleferik, qarkullohet me zinxhire. Degezimi Tuneli Krrabe kalueshmeria me zinxhire, Po punohet per pastrimin e dhe kriposjen e aksit. Aksi Tirane-Elbasan- ka patur reshje te herepashershme bore. Tarashesia arrin deri ne 15cm. Eshte bere pastrimi dhe vazhdon te trajtohet me kripe per efekt te ngricave. I kalueshem pa zinxhir. Rruget Vore-Mbikalimi-Shkozet,MbikalimiKashar –Rinas,Kamez-Fushe Kruje- Milot jane kriposur duke shmangur ngricat dhe kalimi kryhet pa zinxhir

QARKU DURRËS

Ne kete qark rruga Kruje – Qafe Shtame eshte e kalueshme me zinxhir ka patur rreshqitje dhe renie materialesh ne rruge. Rruga mbikalimi Shkozet-Ura e Dalajnit eshte duke rene bore, eshte bere pastrimi dhe kriposja duke shmangur ngricat. Qarkullimi eshte normal.

QARKU ELBASAN

Segmenti Librazhd-Stebleve.Librazhd-Tozhgez kalimi normal pa zinxhire.   Segmenti Lunik-Studen-me zinxhir Fushe Studen-Stebleve e bllokuar.Elbasan- Shelcan e kalueshme pa zinxhir. Shelcan – Gjinar ka pasur reshje te shumta bore e kalueshme me zinxhir. Librazhd- Qafe Thane – Dogana Qafe Thane segmenti eshte I hapur per qarkullimin. Rekomandohen perdoruesit e rruges te levizin me shpejtesi te reduktuar, per shkak te pranise se lageshtise dhe ngricave. Tunel- Elbasan e kalushme pa zinxhire, Elbasan- Perrenjas- Kapshtice  e kalushme pa zinxhire, Qafe Thane Dogane e kalushme pa zinxhire, Kapshtice-Dogane, e kalushme pa zinxhire, Pogradec- Dogana Tushemisht e kalushme pa zinxhire.

QARKU BERAT

Nuk ka probleme per qarkullimin ne akset e ketij Qarku.

QARKU VLORË

Reshje te dendura bore rifilluan ne Llogara kete mengjes reth ores 06:00. Vazhdohet te punohet me borepastruese dhe shperndarje kripes. Bora ka zbritur deri ne Dukat Fshat. Rruga eshte plotesisht e kalueshme

QARKU GJIROKASTËR

Ne aksin rrugor Ura e Leklit – Permet  ne piken e ndarjes te rretheve Permet dhe Tepelene, rruga eshte ngushtuar dhe eshte e kalueshme me 1 kalim. Eshte vendosur sinjalistika paralameruse.

QARKU KORÇË

Prrenjas – Pogradec ka rreshje te dendura debore qarkullimi behet pa zinxhire pasi jane mjetet borepastruese ne terren por drejtuesit e mjeteve duhet te jene shume te kujdesshem. Segmenti Qafe Thane trashesia e bores mbi 40 cm. Aksi Maliq – Ciflig e kalueshme pa zinxhira, trashesia e bores 20cm

 Akset rrugore  K/Boboshtice – Dardhe ,Korce-Voskopoje, Erseke – Carshove, qarkullohen  me zinxhire. Rruget Korce – Erseke,K/liqenas –Dogana Gorrice,K/Zemblak- K/Liqenas K/Libonik-Lozhan – Molla Grabove, kalimi pjeserisht me zinxhire. Rruga,Bilisht-Hocisht –Baban, kalimi pa zinxhira . Po punohet per te normalizuar qarkullimin ne te gjitha rrugët

QARKU FIER

Nuk ka probleme ne akset e ketij Qarku. Te gjitha akset po mbahen ne monitorim te vazhdueshem nga kontraktoret.

QARKU LEZHË

Rruga Lezhe-H.Gjuetise-Vain,Lezhe-U.Mil.-U.Zog rreth 10 cm bore , qarkullimi kryhet pa zinxhire. Ne segmentet rrugore Lezhe – Shengjin dhe Lezhe – Shkoder ka patur rreshje te pakta bore ne oret e para te mengjesit pa krijuar shtrese. Eshte trajtuar reuga me kripe gjate gjithe nates per arsye te ngricane. Rruga e paster dhe pa probleme aktualisht per tafikun, i kalushem pa zinxhire. Ne segmentin Lezhe – Vau i Dejes km.8.7 rruga e kalueshme ne nje korsi te vetme. Nga ana e kontraktorit eshte bere kufizimi i zones se  demtuar me sinjalistiken perkatese.

QARKU KUKËS

Ne segmentin Kukes- Shishtavec eshte bere pastrimi i rruges, qarkullimi kryhet pa problem.

Mjed-Puke-Fushe Arrez –Fushe Dukagjin vazhdojne reshjet e bores, rruga ne segmentin Puke-fushe Arrez e kalueshme me zinxhire dhe Fushe Arrez-Shemri e kalueshme me zinxhire, Qafe mali-Shemri e kalueshme me zinxhire, eshte i hapur nje kalim dhe disa vendrime. Perdoruesit te kene kujdes pasi ka rrezik nga Orteqet.

Milot-  Rreshen-Tuneli Thirres-Morin (Rruga e Kombit) Aktualisht rruga eshte e gjitha ne asfalt, trafiku eshte i rrjedhshen dhe ska asnje problematik. Ne morine sapo filloi bore e imet por rruga eshte totalisht e hapur,e kalueshme pa zinxhir.

Akset Bajram Curri-Fierze, Ura Dushaj-Sheshi trageteve-lekbibaj ksa Bore me intensitet te larte., Ka rreth 35-40 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet pjeserisht me zinxhire. Ura Bujanit-Qafe morine-Sopot-Kern-Tropoje ka 35-40cm bore, qarkullimi pjeserisht me zinxhire. Bajram Curri –Kam ka rreth 35-40 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet pjeserisht me zinxhire. Rruga Kukes- Bushtrice-K/Domaj-Rec Ka rreth 50-60 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet pjeserisht me zinxhire. Rruga Kukes-Ura e Zapodit Ka rreth 45 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet pa zinxhire. Shote Galica-Qender Kukes-Krume ka 45-50 cm bore, kalimi pjeserisht me zinxhire. Aksi F.Arrez- Kryqezim Fierze,  rruga eshte e kalueshme me zinxhir.Aksi Qafe Shllak – Shemri – Kukes, rruga e kalueshme me zinxhir, 4 borepastruese ne operim.

QARKU DIBËR

Segmentet nga Suci-Bulqize-Peshkopi qarkullimi kryhet me zinxhire. Klos-Bulqize-Peshkopi ka rreth 5 cm, aksi eshte i kalueshem pa zinxhire. Aksi Kuben-Vasije Ka rreth 50-60 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet me zinxhire. Rruga Peshkopi – Q, Draje Bore  ka rreth 50-60 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet me zinxhire. Rruga Ura-Burrel-Komsii,K.Ulez-Ura Matit Bore me intensitet te ulet. Ka rreth 50-60 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet me zinxhire.

 Rruga Ura Qytezes-Zerqan-U.Çerenecit –Stebleve Bore me intensitet te ulet Ka rreth 50-60 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet me zinxhire. Q. Bualli – Kraste ka rreth 50-60 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet me zinxhire. Skuraj-Burrel-Bulqize-Peshkopi ka rreth 15 cm bore. Rekomandohet perdorimi i zinxhireve. Shkopet-ulez ka rreth 15 cm bore, eshte bere pastrim dhe kriposja. Qarkullimi me zinxhire. Kontraktoret kane punuar gjate nates dhe po vazhdon puna per pastrim dhe kriposje.

QARKU SHKODËR

Aksi Mjede-Puke-F.Arrez, ka rreth 70 cm debore, rruga e kalueshme me zinxhir, 3 borepastruese ne operim. Milot-lezhe-shkoder-hani I Hotit eshte bere pastrami dhe kriposja, akset jane te kalueshme pa zinxhire. Segmenti Hani Hotit –Shkoder mbi 20 cm bore, qarkullimi pa zinxhire. Muriqan-Bushat-Mjede qarkullimi behet pa zinxhire. HaniHotit-Rapsh (Tamare) ka rene bore 5 cm, eshte bere kriposja dhe pastrimi, qarkullimi behet pa zinxhire.Segmenti fushe Arres-Qafe Mali –  Fushe Dukagjin  i hapur kalimi me zinxhir  Segementi Puke -Lufe eshte rekomanduar me zinxhire. Rruga U.Bunes-Shiroke,H/Berdices –Velipoje ka 15 deri 20 cm bore, pjeserisht qarkullimi kryhet me zinxhire. Rruga B.Jukes-K/Bushat,Balldre-kukel-Rranxa Moti me bore. Nuk ka probleme per qarkullimin e mjeteve

Rruga Lezhe-V/dejes,U.Gjadrit-Mnele” Moti me bore rreth 15-20 cm, qarkullimi kryhet pjeserisht me zinxhire. Rruga  Q. Laç- Koman Moti me bore Ka rreth 10-15 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet me zinxhire pasi ka prani ngricash. Rruga Kolik -Boge – Razem Moti me vranesira Ka rreth 15-20 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet  me zinxhire.

Rruga  K/Hadroj -Q.Bene – Rreshen  Moti me bore. Ka rreth 20-30 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet me zinxhire. Mirmbajtje Rutine Rruga Q. Mali- Fierze Bore me intensitet te larte. Ka rreth 80-90 cm bore. Po punohet per pastrim dhe kriposje. Qarkullimi rekomandohet  me zinxhire. Ne segmentin Hani i Hotit – Tamare ka patur rreshje bore qe kane arritur deri 10 cm me rruge. Rruga eshte pastruar dhe ka qene e hapur normalisht per trafikun. Te gjithe kontraktoret jane ne gadishmeri per situatat qe mund te paraqiten.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.