Standard.al

Mehmetaj: Ministria përgjegjëse për gjendjen në arsim

0

Ministrja e Arsimit, Lindita Nikolla, teksa ishte thirrur për interpelance në Parlament, theksoi se do ta bëjë me dëshire ketë dhe kaosi në UT nuk është për shkak të ligjit. Deputetja e LSI akuzoi ministren e Arsimit se është shkak pse sot kemi “kaos” në UT.

Nikolla: Ju thoni se paskam shkelur edhe Kushtetuten duke permbushur kerkesat. E pa precente kur ne komision ministri nuk mund te flas. Vij edhe me deshir per te bere diferencen. Ne kemi plotesuat te gjitha nismat ne ministrin e arsimit. Strategjia e arsimit te larte askush nuk mund te thote se reforma nuk do te ishte sfiduese. Ju themi me bindje se asnje Universitet publik nuk eshte ne kaos per shkak te ligjit. As nje akt nenligjore nuk bie ndesh me ligjin.

Mehmetaj: ministrja kthen pergjigje vet qe ajo qe do. Ministrja ka thyer lifjim 80/2015 e lere me aktet nenligjore. Po ta lexoni raportin shikoni se ministria eshte pergjegjese e drejtperdrejt per gjendjen ne unisverzitete. Prap se prap bordin e akredimitimit e emeron kryeministri.

Me mire do te ishte e rruges qe te flisnim ketu per ligjin ne arsim. Si ka mundesi qe thoni se cdo gje eshte ne rregull, kur kemi probleme qe jane evidente. Nuk jane thjesht tarifat por ka probleme edhe ne bursat. Tarifa shkone deri ne 2 milione ne universitete. Studentet duhet te ndjekin studimet pavaresisht kushteve ekonomike qe kane.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.