Standard.al

Dimri i ngrohtë, gjarpërinjtë ‘bastisin’ lagjen

0

Dimri me temperatura më të larta se vitet e tjera duket se ka bërë që gjarpërinjtë të dalin nga zgavrat më herët se zakonisht. Gjarpërinjtë e shumtë në një lagje të distriktit Artuklu të Mardinit, në juglindje të Turqisë kanë shkaktuar panik tek banorët.

Agjencia turke e lajmeve “IHA” raporton se disa prej banorëve, përfshi Abdulhakim Akturkun, u janë drejtuar autoriteteve për ndihmë. “Pamë shumë gjarpërinj teksa po shkonim në ara. Nuk e dimë nëse këto gjarpërinj janë helmues apo jo.

Deri më tani kam mbytur 9 gjarpërinj. Ato mund të dëmtojnë edhe fëmijët tanë”, tha ai. “Gjarpërinjtë kanë dalë më herët se zakonisht si pasojë e kohës së ngrohtë. Nuk jemi mësuar me një situatë të tillë dhe kërkojmë që autoritetet të marrin masa.”

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.