Bëni sa më shumë seks, ja cilat janë sëmundjet që shëron

0

Përfitimet e seksit ndikojnë në të gjithë trupin tonë. Prandaj, praktika e intimitetit mund të përkthehet në përfitime në shëndetin tonë mendor, qarkullimin e gjakut, muskulaturë etj. Tjetra, ne tani do t’ju përshkruajmë një sërë sëmundjesh që mund të trajtohen duke bërë dashuri periodike, nëse keni nevojë për një nxitje shtesë për ta bërë atë çdo ditë, lexoni këto:

Zemra

Praktika e intimitetit është zakonisht një aleat themelor për një funksionim të mirë të zemrës. Sipas ekspertëve, kjo ndihmon në uljen e rrezikut nga sulmet në zemër dhe problemet e tjera të zemrës.

Dhimbje koke

Gjithashtu mund të ndihmojë në lehtësimin e dhimbjeve të kokës, kjo është për shkak të lirimit të oksitocinës dhe rritjes së endorfinave. Këto hormone ndihmojnë trupin dhe mendjen tonë për t’u çlodhur natyrshëm.

Ilaç kundër depresionit

Ndihmon për të përmirësuar vetëvlerësimin tonë, pasi është një antidepresant më efektiv.

Pagjumësia

Efekti i relaksimit ndihmon në lirimin e tensionit dhe promovimin e gjumit pas këtij akti.

Mospërmbajtja urinare

Normalisht, bërja e dashurisë do të jetë thelbësore për të luftuar inkontinencën urinare. Duke kryer këtë veprim, legeni forcohet dhe për rrjedhojë, mospërmbajtja e urinës shmanget.

Largon gripin

Po, seksi largon edhe gripin. Në kohë gripi, të bërit dashuri është mjeti më i mirë. Prodhimi i antitrupave aktivizohet gjatë kënaqësisë dhe falë kësaj ne kemi një antiviral të fuqishëm.

Mbingarkesat muskulare

Akti është një relaksues i përsosur i muskujve. Është stërvitja më e mirë për të luftuar mbingarkesat e muskujve.

Lëkurë e ndritshme

Gjithashtu do të na ndihmojë të shikojmë lëkurën të rrezatojë. Kjo na shkakton çlirimin e toksinave dhe kjo reflektohet drejtpërdrejt në lëkurën tonë.

Prostata

Redukton rrezikun e kancerit të prostatës. Ajo është si një pengesë mbrojtëse kundër shfaqjes së tumoreve të mundshme.

Kanceri i gjirit

Ky aktivitet është një nga pengesat kryesore për mbrojtjen kundër kancerit të gjirit dhe kancerit të prostatës. Stimulimi i gjirit bën që gruaja të çlirojë oksitocinën, ky është një hormon që mbron nga fillimi i këtij lloji të kancerit.

Lini nje pergjigje