Protestë edhe në Tepelenë, qytetarët kërkojnë ndihmen ekonomike

0

Qytetarë tëTepelenës kanë protestuar para bashkisë pasi nuk kanë marrë ndihmën ekonomiken dhe se si pasoj e kesja nderprerje janë cenura minmumi jeteik për reth 460 familje të kësja zone, ndihma u është ndërprërë dhe për këtë organet e pushtetit lokal nuk kanë dhënë asnjë lloj shpjegimi zyrtar. Një qytetar është shprehur se  ai është i papunë dhe ndihma ekonomike i është ndërprerë.  Ata kërkojnë takim me kryetarin e bashkisë.

Loading...

“Erdha për të marrë ndihmën ekonomike, por më thanë që nuk je më pjesë e listës. Por si ka mundësi? Unë jam i papunë, kam edhe një fëmijë për të rritur. Nuk di ku të shkoj,  më thonë të aplikoj por mua më duket qesharake sot. Janë fallco këto aplikime.  Vijnë ndihmat këtu, për shembull kanë ardhur dyshekë dhe asgjë nuk na kanë dhënë.  Iu dhanë me miq, i morrën ata që ishin në bashki.  Nuk e dimë ku të vemi, nesër do të dalim në pension”, u shpreh i revoltuar një qytetar.

Ndërsa punonjësi i Bashkisë ka dekalruar se nga deri tani vetëm 81 familje përfitojnë ndihmën ekonomike dhe të tjerat janë skualifikuar për shkak të sistemit të pikëzimit.

Loading...

Lini nje pergjigje