Standard.al

Beteja e fundit, Kuvendi voton sot anëtarët e KLGJ dhe KLP

0

Parlamenti do të votojë sot listën e tretë e emrave për anëtarë të Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe atij të Prokurorisë. Komisioni i Ligjeve ka zgjedhur me short 10 emra të cilët duhet të kalojnë në seancën e kuvendit. Ndryshe nga dy seancat e shkuara, kandidatët konsiderohen automatikisht të emëruar në seancë duke krijuar kështu dy institucionet e reja të drejtësisë.  Nga ana e saj opozita ka paralajmëruar qëndrim të ashpër, duke akuzuar mazhorancën për shkelje të ligjit madje duke publikuar dhe dosje të disa prej kandidatëve.

Lista e kandidatëve për KLGJ

Nga trupa e Avokatisë 

Fatmira Luli
Alban Toro

Nga trupa e pedagogëve

Erjon Muharremaj
Maksim Çoku

Nga shoqëria civile

Naurela Llagami

Lista e kandidatëve për KLP

Nga trupa e Avokatisë

Nuriha Seiti Meta
Tartar Bazaj

Nga trupa e pedagogëve

Genti Ibrahimi
Sander Beci

Nga shoqëria civile

Alfred Balla

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.