Lopë me turbekuloz në Durrës, rrezik i madh për infektim të njerëzve, Ministria e Bujqësisë asnjë reagim

0

Në zonën e Durrësit  janë zbuluar 3 lopë të cilat janë diagnostikuar me turbekuloz. Ato janë kapur në një therrtore në Durrës raporton “Fax News”.  Për gjethet e dyshuara me këtë sëmundje është vënë në karatinë një femrë në zonën e Shijakut.

Loading...

Duhet të theksojmë që për lopët me TBC ende nuk ka asnjë reagim nga  Ministria e Bujqësisë.  Lopët me turbekuloz janë konstatuar nga Inspektoriati i Sigurisë Ushqimore Veterinare.  Po kështu ka  dyshime se lopë me turbekuloz  mund të ketë në zonë  e Fushë-Krujës dhe Shkodrës.

Kjo është një sëmundje e rëndë për njerëzit nëse ata konsumojnë mishin ose qumshtin e lopëve me turbekuloz.

Loading...

Lini nje pergjigje